Place-ICT
Place-IT  Werving selectie en detachering in de ICT

 

Hulp nodig?

Place-IT op Twitter Place_IT op linkedIn Place-IT op YouTube
Medewerkers
Jeroen Brinkhorst
Mobiel: (06) 2504 5488
Werk telefoon: (0570) 676 429

Jeroen Brinkhorst

Jeroen  Brinkhorst
Naam: Jeroen Brinkhorst
Mobiel: (06) 2504 5488
Werk telefoon: (0570) 676 429

CV:

Over mij...

Kansen en mogelijkheden
Als 14-jarig jochie had ik een eigen ‘’glazenwassersbedrijfje’’. Ik zag dat de buren moeite hadden een glazenwasser te regelen en rook mijn kans! Met een geleende ladder verdiende ik f7,50 per klant door ramen te lappen in de hele buurt en natuurlijk veel kopjes thee te drinken. Een lucratieve bezigheid! Ik denk graag in mogelijkheden in plaats van in problemen. Dat zat al vroeg in mij!

Keuzes
Toen ik in dienst moest (was destijds nog verplicht) wilde ik ook gebruik maken van de mogelijkheden die de dienstplicht mij kon bieden. Ik schreef een brief aan defensie waarin ik de vraag stelde welke opties er voor mij waren. Dit was men duidelijk niet gewend en ik heb vele telefoontjes moeten plegen en 4 maanden moeten wachten op een antwoord. Ze hadden 2 mogelijkheden voor me.
Het korps mariniers van de marine was m'n eerste keuze en ik meldde mij aan. Ik had me in mijn jeugdig enthousiasme echter niet gerealiseerd dat ik dan de hele dag op een boot zou zitten. Ik had geen zeebenen en werd zo zeeziek, dat ik na 24 uur al ‘’afgezwaaid’’ was. Geen marine dus voor mij dus ik ging voor optie B en heb mij laten opleiden tot onderofficier logistiek. Ook heb ik in de 14 maanden dat ik moest dienen mijn Nima A behaald en was ik vakbondsbestuurder van de dienstplichtig militairen. Mijn diensttijd duurde hierdoor 2 maanden langer, maar dat had ik er graag voor over. Ik heb hierdoor veel mensenkennis opgedaan, wat uiteindelijk weer goed van pas komt bij mijn werk als arbeidsmarkt-coach.

Ik kan jouw spiegel en klankboard zijn, hierdoor kom je achter jouw ware kwaliteit(en) en kunnen we samen op zoek naar jouw droombaan (ook al lijkt die nog zo ver weg...)

Werk
Na het volgen van mijn opleiding HEAO Business Information, begon het serieuzere werk. Deze opleiding was half ICT, half commercieel. Mijn eerste baan was programmeur bij een IT-bedrijf dat zich bezighield met een relatiebeheerpakket. Ik werd bemiddeld door een werving & selectie bureau naar deze baan. Al gauw werd duidelijk dat het gedeelte ‘’relatiebeheer’’ mij beter lag dan het gedeelte ‘’programmeren’’. Een baan als programmeur was totaal niet mijn ding. Vond ik best slecht van het werving en selectiebureau! Wat mij in die tijd tevens opviel, was dat men altijd van mij wilde weten wat ICT nou eigenlijk was.
Ik kwam bij het bedrijf Serviat Projecten divisie automatisering aan het werk als recruiter van IT-personeel. Een baan waarbij ik mijn ICT-kennis goed kon combineren met mijn commercieel inzicht. Echter was dit een minder strak georganiseerd bedrijf zoals ik het graag zie. Ik stel de werkzoekende - en zijn vragen - graag centraal, om van daaruit verder te werken. Ik stapte daarom na 1 jaar al over naar Topstart Automatisering, zelfde functie. Dat ging zo lekker, dat ik na een poosje voor mezelf wilde beginnen. Achteraf gezien wist ik eigenlijk helemaal niet waar ik aan begon, maar wat ik vaak hoor is dat dit ook wel tekenend is voor mijn gedrevenheid en enthousiasme.

Arbeidsmarktadviseur
Met mijn bedrijf Place-IT richt ik me inmiddels al meer dan 20 jaar op HBO-ers en Academici die gericht op zoek zijn naar een passende vervolgstap van hun carrière. Inmiddels heb ik bij meer dan 800 bedrijven duizenden mensen geplaatst. Al die jaren hoor ik aan de ene kant wat IT-ers doen en waar het in de ICT in de toekomst naartoe gaat. Aan de andere kant hoor ik waar bedrijven behoefte aan hebben of waar zij tegenaan lopen. De schakel te zijn tussen deze 2 werelden is wat mij enorm interesseert en ik merk dat ik uitstekend in staat ben om de vertaalslag te maken van het bedrijfsleven naar ICT’er en vice versa. Ik zie vaak dat wat kandidaten te bieden hebben niet helemaal aansluit bij waar bedrijven op zoek naar zijn. Het ‘’matcht’’ dan niet goed (of men kijkt/luistert niet goed naar elkaar). Ik merk dan keer op keer dat ik dan van toegevoegde waarde ben. Wat is nodig om te zorgen dat er wel een match ontstaat? De ene keer adviseer ik een bepaalde opleiding. De andere keer blijkt dat een bedrijf teveel parameters in de vacaturetekst heeft staan. Mijn kracht ligt dan in het bepalen van de juiste parameters die er voor het bedrijf echt toe doen.

Mijn visie
Er zijn tijden dat het meezit en je de wind in de zeilen hebt, maar… er zijn ook tijden dat het tegenzit en je wind tegen hebt en zult moeten laveren om je doel te bereiken. Als jij de kapitein op je eigen schip bent en weet waar je naar toe wilt – dus een duidelijk koersdoel hebt – ga je de juiste keuzes maken en krijg je de baan die het beste bij je past. Echter… zonder plan en kompas kom je nergens. Het vinden van je droombaan vergelijk ik vaak met het besturen van een zeilschip: Er zijn tijden dat je de wind in de zeilen hebt, dan ga je lekker en zit je goed in je “flow”, maar soms zit het tegen en zul je moeten laveren of steken om toch je doel te bereiken.
Het bepalen van je koersdoel en de juiste stappen die je kan nemen om dit doel te bereiken is soms knap lastig. Dan is het fijn als iemand met je meedenkt die weet waar hij het over heeft. Het geeft mij elke keer weer veel voldoening als ik mensen weer goed op weg heb kunnen helpen. Place-IT kan je helpen dé juiste baan i.p.v ‘slechts’ een andere baan te vinden. Een carrière plannen moet je actief doen, want anders ben je net Alice in Wonderland: je maakt je geen zorgen over waar je naar toe gaat, zo lang je maar ergens heen gaat. Weloverwogen beslissingen nemen garandeert dat je niet een perfecte baan laat schieten om vervolgens ergens terecht te komen waar je doodongelukkig wordt.
Het devies van Place-IT is daarom: don’t go with the flow, maar vaar op je eigen kompas. Bepaal zelfstandig je eigen koers, maak duidelijk welke capaciteiten je hebt en welke functie je ambieert, dan helpt Place-IT je om je doelen te verwezenlijken.

En het einddoel...?: Wat Place-IT betreft: Een baan vinden waarin jouw kwaliteiten het beste tot hun recht komen, met de wetenschap dat jouw schip de goede kant op vaart!

Kenmerken van mij als coach
Ik luister heel goed waar jij als werkzoekende tegenaan loopt en kan jouw spiegel en klankboard zijn. Mijn kracht ligt erin dit te vertalen naar de (ICT/Technische-) arbeidsmarkt. Ik zie kansen en mogelijkheden, daar waar een werkzoekende vaak aan het navelstaren is. Ik ben integer, kritisch en realistisch. Ben analytisch scherp, en goed in staat hoofd- van bijzaken te scheiden zonder jou als mens uit het oog te verliezen. Samen met jou kan ik jouw carrière op langere termijn plannen....

Bel gerust voor meer informatie: 0570-676429 dan kunnen we kijken hoe we jou zo goed mogelijk kunnen helpen. Kijk op www.Place-IT.nl voor meer informatie.

Wil je ervaringen van anderen lezen kijk dan even op onze Blog: Wat zeggen anderen over Place-IT of Ervaringen van klanten met Place-IT

Recente artikelen
op24-11-2017 11:10
3824 bekeken | 0 reacties
op25-10-2017 10:40
3191 bekeken | 3 reacties
op18-7-2017 11:25
2744 bekeken | 0 reacties
op6-7-2017 9:41
3257 bekeken | 3 reacties
op23-8-2016 10:27
4892 bekeken | 0 reacties
op8-6-2016 13:10
5614 bekeken | 2 reacties
op30-3-2016 10:32
5139 bekeken | 0 reacties
op1-1-2016 11:23
6008 bekeken | 4 reacties
op18-4-2015 12:30
5603 bekeken | 0 reacties
Meer artikelen Meer vacatures