Hoe heb je de dienstverlening voor ondernemerscoaching / ZZP'er ervaren?

Door: J. Brinkhorst 13-5-2016

Categorieën
:
Vinden,
Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Hoe heb jij de dienstverlening voor ondernemerscoaching / ZZP'er ervaren?

Om je op weg te helpen onderstaand een paar vragen die je zou kunnen gebruiken.
- Wat heeft Place-IT voor je gedaan?
- Op welke manier ben je hiermee geholpen?
- Hoe heeft Place-IT iets voor je kunnen betekenen?!
- Zou je een ander dit/Place-IT aanraden? / Waarom zou je een ander Place-IT aanraden?

Graag vernemen we je reactie, op- en aanmerkingen en tips.

Reacties

Door: Alex 29-8-2016 17:30
Onderwerp:

Ik ben niet zo'n schrijver, maar Jeroen vroeg me of ik mijn bevinden toch op zijn blog wilde zetten. Hierbij.

Ik ben een ervaren ZZP'er, weet goed wat ik wil/niet wil. Helaas liepen mijn opdrachten terug. Ik las deze blog en dacht wie niet waagt, die niet wint.

Jeroen kende ik dus niet. Maar heb voldoende goede dingen over hem gelezen om eens een gesprek met hem aan te gaan.
We hebben het over mijn propositie gehad, mijn financiën, mijn verkoopverhaal, hoe ik aan "groei" klanten kom (had er voorheen nog nooit van gehoord..!), wat ik wil wel/niet, waar haal ik mijn energie uit, waar ben ik goed/slecht in, zelfs mijn gezinssituatie kwam aan bod.

Binnen een uur had hij bij mij de vinger op de zere plek. Ik stond versteld! Hoe? Door enorm goed naar me te luisteren en daar te focussen waar mijn pijnpunten liggen. Leuk? Nee niet altijd. Maar bijzonder nuttig !!
Ondertussen ben ik weer lekker op rit, hebben we de intensiteit gehalveerd, heeft hij mij nog aan een leuke opdracht geholpen, en kom ik telkens weer met nieuwe energie bij hem vandaan.

Ik heb het weer prima naar m'n zin, doe leukere projecten, tegen een prima uurtarief !

Mijn advies: Niet zelf aan blijven modderen. Gewoon in gesprek gaan met Jeroen. Jeroen kijkt met een helikopterblik naar j kansen/bedreigingen op de arbeidsmarkt en laat je er zelf goed over nadenken (hij stuur, maar nooit op een vervelende manier).  Als ZZP’er weet je dat kosten voor de baat gaan. Deze kosten haal je er zo uit !! Succes allen !

Gr. Alex

Door: Raymond 23-6-2016 10:49
Onderwerp:

In het begin van mijn start als ZZP'er wist ik niet goed wat ik wilde. Van nature ben ik - zoals veel IT'ers - redelijk behoudend.
Jeroen kende ik toen al 7 á 8 jaar en had ik al ervaren als een zeer serieuze IT-vakspecialist. Daarnaast wist ik dat hij een erg breed IT-netwerk heeft wat mij goed van pas kon komen. Hij komt zelf uit het IT-wereldje (Business Intelligence) dus dat praat ook makkelijker.

Ik heb hem in eerste instantie gepolst hoe hij tegen mijn propositie aankijkt. Hij confronteerde mij meteen met een paar zaken waar ik totaal nog niet over nagedacht had. Zijn motto "liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald" heb ik - toen ik had besloten me door hem te laten coachen - nog regelmatig gehoord. Uiteindelijk heb ik - met zijn hulp - mijn propositie over een geheel andere boeg gegooid. Met als gevolg - kort door de bocht - veel leukere projecten, beter uurtarief (was echt een eyeopener voor me) en een prima boterham !!

En nu, 2 jaar na dato, zien we elkaar nog 1x per kwartaal. Na ieder gesprek ga ik weer naar huis met voor mij maatwerk op- en aanmerkingen/adviezen en een enorme boost aan energie. Ik raad een ieder aan die de stap naar het ZZP-schap wil maken, of al gemaakt heeft, eens met Jeroen om tafel
te gaan. Ik wil hem graag van harte bij je aanbevelen. Deze investering wil je jezelf gewoon niet onthouden! Raymond.

Door: Robert 26-5-2016 15:03
Onderwerp:

Ik had een glashelder idee wat ik wilde gaan doen. Ik wist alleen niet of ik de competenties wel bezat om een goed ondernemer te worden. Via via kwam ik in contact met Place-IT, Jeroen Brinkhorst.
Allereerst heb ik een assessment doorlopen. De uitkomst was zeer verhelderend. Niet zozeer door de testuitslag, maar nog meer de nabespreking. De uitslag zelf kan je op verschillende wijze interpreteren, maar Jeroen maakt de vertaalslag tevens naar mijn toekomstige beroepenveld. Hij signaleert bedreigingen maar zeker ook kansen. Erg leerzaam!
Vanaf daar bouwt hij de zaak verder op, of zoals hij het zegt: Ik ben geïnteresseerd in zowel de ondernemer (de vent) als de onderneming (als de tent)…
J

Het assessment heb ik goed “doorleeft” daarom waren de vervolgstappen voor mij heel logisch en concreet.
We sparren nog met enige regelmaat.

Gr. Robert

Door: Folkert 26-5-2016 14:56
Onderwerp:

Ik liep al langere tijd rond met de wens om IT-ZZP’er te worden, maar durfde te stap niet te zetten. Ik wist niet waar ik moest beginnen en waar ik allemaal rekening mee moest houden. Ook durfde ik de zekerheid van mijn vaste baan niet op te geven. Door de ondernemingscoaching van Place-IT heb ik mijn droom waar kunnen maken. Met behulp van mijn coach – Jeroen Brinkhorst – heb ik duidelijke keuzes kunnen maken. Wat heb ik mijn klanten te bieden, waarin onderscheid ik mij op de markt, hoe ga ik dit communiceren en wat wordt mijn verdienmodel?
Jeroen laat je daarover nadenken en neemt geen genoegen met een vaag antwoord. Hij vraagt echt door, zodat ik gedwongen werd om de dingen echt duidelijk te krijgen.

Jeroen laat je tot inzicht komen en geeft veel praktische “opdrachten” en tools mee tijdens zijn coachingsgesprekken, maar vooral kreeg ik enorm veel energie en drive van hem! Hierdoor heb ik uiteindelijk de stap durven en kunnen zetten. Ik ben nu al bijna een jaar werkzaam als ZZP’er. Het bevalt me uitstekend om eigen baas te zijn. En met Jeroen heb ik nog regelmatig contact, want hij helpt mij ook met enige regelmaat aan leuke opdrachten! Win-win dus!

Worstel je ook met de gedachte om ZZP’er te worden? Of zoek je iemand die je helpt je ideeën om te zetten in daden? Dan raad ik je de ondernemings/ZZP-coaching van Place-IT zeker aan! Het is een investering in tijd, geld en energie, maar het kan je in de rest van je carrière - wat ik heb ervaren - alleen maar voordeel opleveren.

Gr Folkert