Place-ICT
Place-IT  Werving selectie en detachering in de ICT

 

Hulp nodig?

Place-IT op Twitter Place_IT op linkedIn Place-IT op YouTube
Medewerkers
Jeroen Brinkhorst
Mobiel: (06) 2504 5488
Werk telefoon: (0570) 676 429

 

Harry Friemann

"Een verademing in recruitmentland...!"

In een zoektocht naar wat ik dacht dat leuke banen waren, belandde is steeds weer op de site van Place-IT. Aangezien ik in een aantal gevallen niet goed de vinger kreeg achter de bedrijven achter die vacatures, besloot ik contact op te nemen met Jeroen Brinkhorst, contactpersoon voor deze vacatures. Tijdens onze eerste ontmoeting legde ik uit dat ik in de afgelopen periode onderzoek gedaan had naar wat ik leuk vond, en dat vertaald had naar een linkedin profiel en nu bezig was met de top 5 vacatures die mij het meest aanspraken, waarvan er 3 via Place-IT werden aangeboden.

Ik wil gewoon weer een leuke baan. Hoe moeilijk kan dat zijn...?
Het werd me toen al heel snel duidelijk dat Jeroen niet de eerste de beste recruiter is en vrij direct op de man af op zoek was, naar wat mij nu echt motiveert en wat ik echt zoek. Toen bleek dat ik helemaal geen duidelijk beeld voor ogen had wat nu echt bij mij past. Ik heb de opleiding Technische Informatica aan de Hogeschool Drenthe gedaan en omdat ik in de IT heel verschillende dingen had gedaan, had ik op dat moment het gevoel dat ik echt alle kanten op kon en het vinden van een baan dus niet echt een probleem moest zijn. Ik wilde echter niet hals over kop in de volgende baan springen, maar goed nadenken over wat echt bij me past. Niet echt gemakkelijk voor iemand die alles beredeneert en weinig op gevoel doet. Ik zag wel leuke bedrijven, maar dat betekend nog niet persé leuke functies. Omdat ik graag in control ben, en niet zo in trajecten/gesprekken ('socio gedoe') en testen geloof, kwam ik enigzins onthutst terug van mijn eerste ontmoeting. Ik red me over het algemeen prima zelf, en met behulp van LinkedIn kan het toch niet zo moeilijk zijn?!

Door coaching kreeg ik weer beter grip op mijzelf...
Maar het was me wel duidelijk geworden dat Jeroen gaat voor duurzame plaatsing en dat heeft me wel aan het denken gezet. Enigzins afwachtend, maar onder het motto "laten we het maar eens proberen" ben ik toen gesprekken begonnen met Jeroen, over wie ik ben, wat ik wil, e.d. In dit proces vroeg ik me vaak af wat de zin ervan was, omdat ik uiteindelijk naar huis ging met de kennis door mijzelf aangereikt. Jeroen hield me immers continu een spiegel voor.

Rondom sollicitaties die ook nog steeds deed (always in control), viel me het echter steeds vaker op dat ik me afvroeg, welke vragen Jeroen me zou stellen over de functie of het bedrijf in kwestie, en gebruikte die vragen omzelf scherp te krijgen of meer informatie naar boven te krijgen tijdens een gesprek met een werkgever. In plaats van voortdurend te moeten reageren op vacatures en recruiters, kreeg ik meer de touwtjes over het proces in eigen handen. Ik ontdekte om op een andere manier te kijken naar vacatures. Prioriteiten stellen, het zoeken van de branche die bij mij past, het verder kijken dan de vacature, zijn zaken die ik heb geleerd. Ik besefte dat de gesprekken met Jeroen wel degelijk mij hielpen. Ik was weer (positief) in control.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ik heb mezelf veel beter leren kennen: Wat vind ik nu echt leuk om te doen; Wat past bij mij; Valkuilen op de
arbeidsmarkt en hoe ga ik daarmee om; Mijn concurrentiepositie; 
Welk salaris kan ik vragen (ik zat te laag).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook zaken uit de test die ik bij aanvang van het traject had gedaan - zogenaamde nulmeting - vielen nu op z'n plek. Ik besef nu wel dat dergelijke testen zonder bespreking/reflectie niet echt tot hun recht komen. (Ik had hiervoor ook een test gedaan elders, maar zonder het bespreken in de juiste context kon ik er weinig mee.)

Passende baan...
Ik wilde graag bewust een bij mij passende baan vinden en ik ben erg blij dat ik daarvoor de tijd heb genomen. Tijdens het traject ben ik regelmatig het ontmoedigingsgenootschap (vnl mezelf) tegen gekomen: "Je moet snel aan het werk!", "Wat jij wil, is niet in deze regio!", die mij ervan probeerden te weerhouden om dit traject af te maken. Ook hierin hielpen de gesprekken.

Wat heeft opgelevert: Bewustwording; Positieve stok achter de deur; Oprechte betrokkenheid bij mij als mens; Enorme gedrevenheid en enthousiasme...!
Ik besef me, dat als ik geen loopbaan- / outplacement budget had gehad, ik dit vermoedelijk niet had uitgeprobeerd en niet zou hebben ervaren welke meerwaarde dit voor mij persoonlijk heeft betekend. Ik had van te voren niet verwacht dat dit er uit zou komen. Beeld hierbij voor mij was: "Ik ben een nuchtere HTS'er. Ik kan heel goed zelfstandig nadenken. Ik weet niet of ik geld wil steken in gesprekken. Ik kan dit zelf denk ik ook wel." Ik heb nu ervaren dat loopbaancoaching zoals ik dat heb gedaan, toch duidelijk iets bijdraagt! Centrale punten voor mij waren hierbij: bewustwording; positieve stok achter de deur; goed doorvragen (eventuele ballonnen die ik opliet, doorprikken); enthousiasme; serieus leren kijken wat echt bij mij past (anders dan wat ik makkelijk projecteerde), en betrokkenheid bij mij als mens. Mocht je dus in een zelfde situatie komen (met of zonder budget), wil ik hem graag bij je aanbevelen.

Gr Harry Friemann, Technical Engineer (R&D)

Meer info

Wil je ervaringen van anderen lezen kijk dan even op onze Blog: Wat zeggen anderen over Place-IT
Recente artikelen
op24-11-2017 11:10
2633 bekeken | 0 reacties
op25-10-2017 10:40
2092 bekeken | 3 reacties
op18-7-2017 11:25
1927 bekeken | 0 reacties
op6-7-2017 9:41
2413 bekeken | 3 reacties
op23-8-2016 10:27
4008 bekeken | 0 reacties
op8-6-2016 13:10
4704 bekeken | 2 reacties
op30-3-2016 10:32
4456 bekeken | 0 reacties
op1-1-2016 11:23
5077 bekeken | 4 reacties
op18-4-2015 12:30
4691 bekeken | 0 reacties
Meer artikelen Meer vacatures