Place-ICT
Place-IT  Werving selectie en detachering in de ICT

 

Hulp nodig?

Place-IT op Twitter Place_IT op linkedIn Place-IT op YouTube
Medewerkers
Jeroen Brinkhorst
Mobiel: (06) 2504 5488
Werk telefoon: (0570) 676 429

Ervaring Woningcorporatie Rentree Deventer

De klant

Binnen de woningcorporatie-sector wordt Rentree geassocieerd met: slim, samen, denken en doen. Een vooruitstrevende organisatie met interessante, vernieuwende projecten.

Maar in het verleden lagen de zaken iets anders. Rentree heeft, sinds ze in 2009 onder extern toezicht kwam te staan, een turbulente tijd doorgemaakt. Er volgde een directiewisseling en eind 2012/begin 2013 een reorganisatie. Vervolgens heeft de organisatie pijlsnel de weg omhoog weten te vinden. In een paar jaar tijd is Rentree omgevormd tot een organisatie met een grote saamhorigheid, waar verantwoordelijkheid laag in de organisatie ligt en mensen met veel enthousiasme en drive aan het werk zijn… en - last but not least - weer huurders die enthousiast zijn over hun corporatie!

‘’Als er chaos heerst, is elke verandering een verbetering’’

Hoe is het mogelijk dat in zo’n korte tijd het zwarte eendje binnen de woningcorporatie-sector is omgetoverd tot een mooie witte zwaan? En intussen zelfs geldt als voorbeeld voor andere corporaties..!
Toen duidelijk werd dat er dingen moesten veranderen is men binnen Rentree gaan analyseren waar de knelpunten lagen. In het begin werd er heel direct gestuurd binnen de logica van PDCA (Noot: Plan, Do, Change, Act), zodat iedereen binnen de organisatie overzicht én inzicht kreeg. Ieder moet weten welke taak hij/zij heeft, welk budget daarbij hoort en welke acties daarvoor ondernomen moeten worden. Elke werknemer krijgt zijn eigen verantwoordelijkheid met als uiteindelijk doel dat iedere medewerker straks de stap naar eigenaarschap zet.
Daarnaast is er, vanuit de missie en visie van Rentree, een aantal rigoureuze veranderingen doorgevoerd m.b.t. procesoptimalisatie. Een concreet voorbeeld:
De huurder had op een bepaald moment binnen Rentree te maken met 3 functionarissen: de verhuurmakelaar, de technisch beheerder en de buurtbeheerder. Geen van de drie functionarissen voelde zich integraal (eind-) verantwoordelijk voor een huurder. Uiteindelijk zijn deze functies teruggebracht naar 1 functionaris: de Woonmakelaar, die mandaat heeft op alle fronten. Gevolg: de klant staat weer centraal (missie). En het is voor de huurder veel prettiger om niet meer langs 3 verschillende loketten te moeten om zaken geregeld te krijgen.

Omdat mensen nu niet meer sec werken vanuit de zogenaamde ‘’functieprofielen’’, maar vanuit de ‘’bedoeling’’ krijg je als organisatie heel andere medewerkers.

Bovenstaande is o.a. aanleiding geweest tot het succes van het Rentree van nu.

De opdracht

Door het vertrek van de Teamleider ICT was binnen Rentree de vacature ontstaan van Teamleider ICT. Door het ondernemersnetwerk van “De Maatschappij Deventer” kwam Rentree in de persoon van Liesbeth van Asten, directeur/bestuurder en Place-IT eigenaar Jeroen Brinkhorst met elkaar in contact.

De opdracht was: Zoek de beste man uit de - bij voorkeur lokale arbeidsmarkt - die past binnen de door Rentree opgestelde wensen en eisen en nog belangrijker, binnen de cultuur van Rentree.

Er was geen sprake van een acuut probleem. Rentree had echter wel de wens om de vacature binnen circa 2 maanden doorlooptijd vervuld te hebben i.v.m. overdracht van zaken met de huidige Teamleider ICT.

De oplossing

Na een grondige analyse van de vraagstelling die omschreven is in een uniek wervend vacatureprofiel zijn we overgegaan tot het wervingsoffensief. Op de vacature hebben in totaal 158 kandidaten gereageerd! Best veel.
We moesten dus aan de bak!
Ons advies naar Rentree was om de 5 kwalitatief beste kandidaten te spreken die aansloten bij de bedrijfscultuur. Ons motto in deze is: één is geen keuze en je weet nooit hoe het gaat in zo’n traject. We hebben in onze 20 jaar wel geleerd dat er nooit zekerheid bestaat tenzij het arbeidscontact aan beide zijden is ondertekend. Met Rentree is overlegd welke kandidaten voor een eerste gespreksronde in aanmerking kwamen.

Na enkele weken zoeken had Place-IT een aantal kandidaten gevonden, alleen hadden de kandidaten ook zo hun wensen en eisen en sommigen hadden zelfs al een aanbieding lopen. Hoe nu verder? Op zo’n moment kan de inzet van een intermediair van grote toegevoegde waarde gaan zijn. Waarom? Er moet zeer goed geluisterd worden naar de wensen/eisen van de kandidaten ten aanzien van het bedrijf, en vice versa. Dit moet vervolgens door vertaald worden naar de organisatie en - zonder dat de kandidaat overgehaald wordt - vergeleken worden met de voors- en tegens van de kandidaat. Het is een kwestie van het betreffende bedrijf goed “verkopen”.
Waarom is dit laatste nu zo belangrijk? Bij overhalen is het niet de keuze van de kandidaat zelf, maar het ‘doordrammen’ van de adviseur. Onze ervaring is dat dit alleen maar averechts werkt. Menig adviseur zit hier te commercieel in, met als gevolg dat de kandidaat of de klant afhaakt. Place-IT probeert dit anders te doen. Wij gaan uit van duidelijkheid, eerlijkheid en respect.
Uiteindelijk heeft de goede voorbereiding met Rentree, als de onderlinge communicatie tussen Place-IT en de HR afdeling van Rentree en daarmee de doorvertaling naar bedrijfsstrategie en cultuur er voor gezorgd dat de beste kandidaat ook voor Rentree heeft gekozen.

Toegevoegde waarde van Place-IT (aldus Rentree)

In het kort:
- Kennis van de ICT-arbeidsmarkt
- Prettige gesprekspartner met verstand van zaken
- Begrepen hebben wat wij willen
- Onorthodoxe manier van werving

We zouden een volgende keer zeker weer een beroep op Place-IT doen.

Bent u benieuwd naar hoe anderen de dienstverlening van Place-IT hebben ervaren?

Recente artikelen
op24-11-2017 11:10
2633 bekeken | 0 reacties
op25-10-2017 10:40
2092 bekeken | 3 reacties
op18-7-2017 11:25
1927 bekeken | 0 reacties
op6-7-2017 9:41
2413 bekeken | 3 reacties
op23-8-2016 10:27
4008 bekeken | 0 reacties
op8-6-2016 13:10
4704 bekeken | 2 reacties
op30-3-2016 10:32
4456 bekeken | 0 reacties
op1-1-2016 11:23
5077 bekeken | 4 reacties
op18-4-2015 12:30
4691 bekeken | 0 reacties
Meer artikelen Meer vacatures