Place-ICT
Place-IT Werving selectie en detachering in de ICT

 

Hulp nodig?

Hoe ervaar je de dienstverlening van Place-IT?

J. Brinkhorst 23-7-2013 11:55
Categorieën: Vinden, Bedanken, Binden/Boeien

Wij zijn benieuwd naar jouw mening t.a.v. onze dienstverlening.

Geef s.v.p. aan van welke dienstverlening je gebruik gemaakt hebt:

 • Vinden (van werk / van een werknemer);
 • Binden/Boeien (m.b.t. je werk / m.b.t. een medewerker aan de organisatie);
 • Bedanken (van je huidige baan / van een medewerker).

Graag vernemen we je reacties, op- en aanmerkingen en tips.

Reacties (37)

Richard 19-12-2018 14:49

Na een carrière als ontwikkelaar, informatieanalist, diverse teamleider rollen en de laatste 12 jaar als projectleider was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bij mijn oude werkgever werd mijn rol na managementwisselingen overbodig bevonden en zijn we in goed overleg uit elkaar gegaan. Uiteindelijk heb ik besloten om een outplacementtraject in te gaan, om een goede keuze voor een nieuwe baan te kunnen maken. Ik was me ervan bewust dat de rol als projectleider in ICT inmiddels grotendeels veranderd was (en verdwenen) door Scrum. Plus: ik ben 44 en toe aan iets anders met een goed toekomstperspectief.

Na enig zoeken kwam ik bij Place-IT uit: De enige outplacement partij in mijn regio die puur in de ICT zit. Na wat dubben heb ik voor Place-IT gekozen. Dubben omdat ik voorzichtig was geworden na hetgeen ik had meegemaakt, en daarbij omdat het kiezen van de juiste partij voor mij cruciaal is. Een andere partij die ik heb gesproken, wist niet veel van ICT maar wilde me wel direct voorstellen aan ICT-afdelingen van bedrijven die hij kende. Dat was niet waar ik naar op zoek was. Ik wilde eerst weten waar ik zelf stond, waar de komende jaren vraag naar is binnen de ICT arbeidsmarkt, waar de valkuilen liggen, maar ook de kansen en natuurlijk welke rol/functie ik nu binnen die ICT-markt nu ambieerde?! Ik had daar veel ideeën bij, maar dat wilde ik graag op een rijtje zetten.

Ik heb Jeroen van Place-IT gevraagd met mij mee te denken in welke richting ik de volgende stap zou gaan zetten. Jeroen heeft mij in dit proces vaak gechallenged om mijn passie en kwaliteiten scherp te krijgen. Hij prikkelde mij om over de alternatieven na te denken, inclusief de niet voor de hand liggende alternatieven, en wat ervoor nodig is om daar te komen. En of ik daar de tijd, energie en eventueel financiën in wilde steken?! Zo hebben we gekeken naar een inhoudelijke rol binnen Data Science of Business Intelligence, wat een heel grote stap zou zijn.

Naast de rol hebben we ook uitvoerig gesproken over welk type organisatie het best bij me past. En we hebben de mogelijkheden voor het ZZP-en besproken. Dit gaf mij veel inzicht in wat ervoor nodig is om die stap nu dan wel op een later tijdstip te maken. Dit was wellicht wat meer omvattend dan ik in eerste instantie van tevoren had bedacht en ik ben blij dat ik die stappen nu heb kunnen doorlopen.

Het proces verliep heel dynamisch, doordat ik tegelijkertijd aan het solliciteren was. Zo vonden we het zelf vaak handig prioriteit te geven aan het voorbereiden van die gesprekken. Immers, het tussentijds vinden van een ideale job zou ook het hele outplacementtraject een andere koers geven. Andere zaken schoven we in overleg dan op naar een volgende sessie. Al vrij snel in het outplacementtraject leek deze geslaagde sollicitatie al een feit te zijn: Na 1 of 2 sessies kwam er een concrete baan langs als informatieanalist in een data analyse-omgeving. Dit werd snel heel concreet: de onderhandelingen verliepen vlot (Jeroen dacht graag mee qua arbeidsvoorwaarden en contractonderhandelingen): Alles was rond: Een op mij afgestemd functieprofiel, salaris, startdatum, en akkoord met de directie over dit alles. Uiteindelijk kwam dit bedrijf op het laatste moment zijn afspraken helaas niet na. Voor mij een sollicitatieproces met een vervelende bijsmaak, zeker als je je er op verheugt! Ik werd hierover toevalligerwijs aan het begin van een sessie bij Jeroen hierover telefonisch geïnformeerd. Deze sessie hebben we direct omgegooid naar een “verwerkingsgesprek” om dit in te laten dalen om vervolgens weer volle bak vooruit te gaan. Ik heb zeker dit laatste als zeer prettig ervaren daar je er op de arbeidsmarkt meestal helemaal alleen voor staat. Nu kon ik sparren met Jeroen en bleef ik niet “hangen” in wat er gebeurd was.

Uiteindelijk ga ik de stap maken naar de rol van informatieanalist in een organisatie die qua cultuur uitstekend bij mij lijkt te gaan passen. Ik heb er helemaal zin in! 1 januari 2019 is mijn startdatum. Met vriendelijke groet, Richard

Emmanuel Suma 26-6-2018 16:43

Hallo Jeroen, ten eerste mijn excuses voor mijn te laat reageren op je blog.

Ik ben erg positief over Place-IT. Ik was afgestudeerd en was op zoek naar mijn eerste baan. Zo kwam ik bij Place-IT terecht. Mijn eerste kennismaking gesprek met Jeroen was zeer positief, hij wilde mij graag helpen om aan mijn eerste droombaan te komen. Maar hij wilde mij meer bieden dan EEN baan, hij wilde mij een baan bieden waar ik mijn passie, droom, energie en voldoening uit kan halen VOOR een langertermijn.

Door de tijd voor mij te nemen hebben we gezamelijk gekeken wat voor mij een geschikte baan zou zijn. Hij bleef mij sturen/ondersteunen tot op het laatste moment. Maar helaas was ik niet door Jeroen geplaast omdat ik al een andere aanbod kreeg die beter was. Ondanks dat was het een goede samenwerking!

Place-IT beveel ik zeker aan!

Nikki van der Gouw 19-3-2018 11:56

Mijn ervaring met Place-IT is erg positief. Ik kwam bij Place-IT terecht omdat ik op zoek was naar mijn eerste baan. Als pas afgestudeerde universitair geschoolde IT'er zijn er zoveel vacatures en kan je zoveel verschillende kanten op.... Ik zag door de bomen het bos niet meer. Jeroen had me zo een stel vacatures onder de neus kunnen duwen, maar dat heeft hij niet gedaan. Hij heeft echt de tijd voor me genomen en gekeken wat voor mij een geschikt pad zou zijn. Door juist een lange termijndoelstelling te schetsen - stip op de horizon - weet je waar je het voor doet en kun je kijken of je nog wel op de goede weg bent. Dit was erg prettig. Door deze uitgebreide aanpak heeft hij vacatures gevonden die goed bij mij pasten. Helaas heeft hij mij niet kunnen plaatsen, omdat ik zelf al wat had lopen wat goed is uitgepakt. Desondanks had ik het hem graag gegund! Volgende keer!
Ik beveel Place-IT, Jeroen, van harte aan.

Gr Nikki van der Gouw, Nijmegen

Henk Lieftink 12-2-2018 17:22

Onderwerp: Wat is jouw ervaring - in de afgelopen jaren - met Place-IT?

Op mijn mail aan Henk Lieftink (een gecoachte en geplaatste kandidaat, zie ook een eerder blog hieronder (11-3-2016 9:40)): “Hoe gaat het met je?”, kreeg ik van hem onderstaande antwoord terug. Heb Henk gevraagd of ik deze mailwisseling op onze blog mocht zetten met zijn naam erbij. Dat mocht. Zie hieronder zijn reactie.

Dag Jeroen,

Leuk dat je wat van je laat horen en vraagt hoe het met me gaat.

Kort samengevat: Het gaat heel goed met me. Ik heb een topbaan, waar ik me helemaal mijzelf kan zijn, dingen naar eigen inzicht, in overleg, kan ontwikkelen en uitvoeren. Ik heb leuke collega's, 2 eigenaren waar ik goed mee kan overleggen en die me veel toevertrouwen. Dat zijn kort samengevat enkele belangrijke dingen om te noemen.

Nu wat meer in detail. Ik weet niet wat je wel of niet weet, daarom maar een compleet verhaal. Ik werk sinds oktober 2016 bij bedrijf XXX in Nieuwleusen. Ik ben daar aangenomen als software-ontwikkelaar C# (was ook jouw advies naar mij om me hier op te richten en me dit eigen te maken. Een erg goede keuze zo is gebleken!).

In de afgelopen anderhalf jaar heb ik meerdere programma's geschreven, die worden gebruikt bij het productieproces van de fabricage van halffabricaten van rvs/staal/kunststof van offerte tot facturatie. Ik maak daarbij gebruik van C# 4.0-6.0 in combinatie met MS SQL- en SQLite-databases. Ik werk veel met XML-bestanden. De komende weken ga ik studeren op het gebruik van WPF, omdat we met meerdere beeldschermformaten werken en een scheiding willen gaan maken tussen de UI en de achterliggende code. Op die manier probeer ik steeds meer professionele elementen in de ontwikkeling in te brengen en mij het leven wat makkelijker te maken.

Ik heb al een heel plan klaar hoe de automatisering, met name benodigde software, al dan niet zelf ontwikkeld, moet worden. Bedrijf XXX maakte bij mijn komst gebruik van software van derden. We gaan er steeds meer naar toe om zelf, eventueel in combinatie met software van derden, software te ontwikkelen en onze eigen computersystemen te onderhouden. In de toekomst zal de Cloud daarbij ook steeds belangrijker worden.

Ik ga vol voor deze baan en daarom moet ik proberen, wat niet meevalt, om mezelf een beetje in acht te nemen. Ik ben de laatste tijd best wel moe en dat is, denk ik, een duidelijk signaal. Misschien nog even een uurtje met jou sparren kijken hoe ik dit anders in kan richten, mits je tijd en ruimte hebt?!

Ik kan nog veel meer schrijven, maar als je meer wilt weten, is het misschien goed om een keer met elkaar te bellen.

Nog een vraag van mijn kant. Privé help ik af en toe ook mensen met hun computer-vragen en -problemen. Ik heb met een van die mensen gesproken over alles wat jij voor mij gedaan hebt om me te laten ontdekken wat ik heb en hoe je me aanwijzingen gegeven hebt om daar mee om te gaan en weer als volwaardig programmeur aan de slag te kunnen gaan.

Ik heb deze vrouw, van naar schatting midden veertig, gezegd dat het misschien goed zou zijn als zij een keer contact met je opneemt. Ze is telefoniste/receptioniste, maar zou wel wat anders willen gaan doen.

Je hebt tijdens onze ontmoetingen wel eens verteld over wat je allemaal gedaan hebt om mensen op een nieuwe, voor hun betere plek op de arbeidsmarkt te helpen. Help jij mensen op deze manier nog steeds? Kan ze eens een keer met jou sparren mbt haar loopbaanmogelijkheden en opleidingsmogelijkheden? Kan je haar dan ook een advies geven t.a.v. wat ze zou kunnen/mogen verdienen? Kortom, mag zij een keer contact met je opnemen?

Met vriendelijke groet, Henk Lieftink, Zwolle

Douwe 31-1-2018 14:39

Onderwerp: Koersbepaling

Na mijn HBO Informatica opleiding stond ik aan de start van mijn carrière als software-ontwikkelaar. Door mijn vele interesses binnen de IT had ik niet goed duidelijk of mijn ervaring op dat moment aansloot bij de markt. Daarnaast had ik moeite met het vinden van de kleinere IT-bedrijven, waar ik het liefst mijn carrière wilde beginnen. Vanwege de veelal negatieve verhalen over recruiters binnen de IT, ben ik voorzichtig gaan zoeken. Na het lezen van de vele positieve reacties over Place-IT - van zowel werknemers als werkgevers - heb ik het erop gewaagd en heb ik contact met Jeroen opgenomen.

Via coaching wilde ik graag eerst ondersteund worden bij het kiezen van een carrièrepad. Jeroen sloeg met de eerste vraag eigenlijk al de spijker op zijn kop: “Waar ligt je punt op de carrière-horizon?” Ik besefte mij dat ik gaandeweg mijn studie het doel uit het oog was verloren. De studie was ik als doel gaan beschouwen in plaats van als het middel. Jeroen wist in dit gesprek al snel mijn wensen onder te brengen in 2 a 3 concrete carrière- richtingen. Hierbij vond ik het erg prettig dat hij bij deze richtingen praktijkvoorbeelden kon geven.

Na het coachingsgesprek stuurde Jeroen mij meerdere vacatures, waaronder Data Scientist en C# / Java Developer. Ondanks dat deze vacatures niet volledig aansloten bij mijn wensen, hebben ze uiteindelijk erg geholpen bij het verduidelijken ervan. Na feedback over de vacatures te hebben gegeven aan Jeroen, kreeg ik kort daarna van hem de “winnende” vacature opgestuurd. Zowel de gebruikte technieken als de gewenste bedrijfscultuur bleken na het eerste gesprek volledig aan te sluiten bij mijn wensen. Vandaar ook dat ik op 02 januari 2018 bij dit bedrijf ben gestart.

In 3 weken tijd ben ik van “niet goed wetende wat te kiezen” naar “een baan geholpen die erg goed bij mij lijkt te passen”. Ondanks het korte tijdsbestek, heb ik Jeroen leren kennen als een zeer prettig en enthousiast mensen-mens die zich richt op de lange termijn. Van een telefonische reflectie op de dag dat ik het aanbod accepteerde, tot een succes e-mail op mijn eerste werkdag. Ook het contact met andere recruiters binnen zijn uitgebreide netwerk heb ik als zeer prettig ervaren. Hij blijft – in mijn belang - de leiding houden en de zaken aansturen. Voor zowel coaching als het vinden van een baan kan ik Jeroen daarom ook van harte aanbevelen!

Gr Douwe

Tim 31-1-2018 14:37

Onderwerp: Koersdoel

Mij werd gevraagd om mijn bevindingen t.a.v. Place-IT te beschrijven.

Ik ben 24 jaar, recent afgestudeerd HBO Technische Informatica. Ik was op zoek naar een betrouwbare arbeidsmarktdeskundige. Iemand die mij kon helpen bij de vele aanbiedingen die ik kreeg. Ik kon niet goed wegwijs worden uit het enorme aanbod aan vacatures. Hoe bepaal ik de juiste koers voor mijn (start)carrière. Via Google kwam ik met Place-IT, Jeroen in aanraking.

 Ik zocht hulp bij het beantwoorden van de volgende vragen:

1) Hoe kan ik mijn CV - indien nodig - optimaliseren?

2) Welke richting binnen de software-ontwikkeling past (op lange termijn) het best bij mij?

Jeroen vroeg naar mijn punt op de – carriere – horizon. Ik somde een aantal carriererichtingen op die mij interessant leken. Jeroen vroeg “Wat, waar, waarom etc.” en reduceerden terplekke al naar 2 a 3 (toekomst bestendige) richtingen. Jeroen stuurde me n.a.v. onze coaching 4 vacatures door die ik mocht bekijken. Dit vond ik op zich al heel prettig. Het zette me meteen zeer goed concreet aan het denken.

De eerste vacature van Data Scientist sprak mij niet echt aan. Dus die viel af.

De tweede, een vacature van Enthousiast .NET/ C# Developer sprak mij erg aan qua 

productkwaliteit/bedrijfsprofiel/voorwaarden. Maar wilde toch liever een Java rol/functie bemerkte ik bij mijn afwegingen.

De derde vacature van Junior Software Engineer C# of Java leek mij ook een interessante mogelijkheid. Echter tegelijkertijd werkzaam zijn als C# en Java Software Engineer leek mij echter vrij ongebruikelijk. Mijn vraag was of het een optie was om alleen Java te doen?

Aan de hand van mijn terugkoppeling vroeg Jeroen door wat mijn beweegredenen waren en kwam Jeroen een dag later met de vacature van: Junior Java Developer. Een schot in de roos!

Doel van het functieprofiel van Junior Java Developer:

Je start op junior niveau met Java (Netbeans) en gaandeweg ga je steeds meer daadwerkelijk programmeren met een doorgroeipad naar Medior en later Senior Java Developer (precies wat ik eigenlijk zocht, maar nog niet goed had verwoord naar Jeroen).

Hij vroeg mij of deze vacature beter in de buurt kwam van wat ik zocht? Mijn antwoord was ja! We zijn toen mijn CV gaan aanpassen door niet alleen op te schrijven wat ik gedaan heb, maar vooral waar ik naartoe wil met mijn werkende carrière.

Lang verhaal kort, deze is het geworden. 2 Januari 2018 ben ik begonnen. Heel benieuwd hoe me dit gaat bevallen. Heb ingepland dat ik halfjaarlijks met Jeroen afspreek om te kijken wat mijn ontwikkelingen zijn en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Zo kan ik mijn carrière de juiste kant op blijven sturen. In 3 weken tijd ben ik geholpen van “Niet weten wat te kiezen” naar “een baan die erg goed bij mij lijkt te passen”. Het heeft mij enorm geholpen mijn koers te bepalen!

Met vriendelijke groet, Tim

Bo 31-1-2018 11:35

Onderwerp: Sollicitatietraining

Ik ben een medior IT’er die al 7 jaar werkzaam is in de IT. Ik heb een HBO-IT opleidingsachtergrond en ben zoekende naar de juiste richting binnen de IT-wereld. Sinds maart 2017 volg ik tweewekelijks een coachingstraject bij Place-IT. Naar volle tevredenheid.

Na intensieve gespreksvoeringen leidend tot CV-optimalisatie, ga ik deze week voor het eerst - geregeld door Jeroen - op sollicitatiegesprek bij een bedrijf dat erg goed bij mij lijkt te passen.
Ik dacht dat ik mij goed voorbereid had, totdat Jeroen vragen ging stellen. Na een uur en met zeer rode oren van de informatie, ga ik nu echt 100% beter voorbereid het gesprek in. Dit geeft mij een veel zekerder gevoel.
Nooit geweten dat er zoveel valkuilen waren in sollicitatieland en hoe ik die kan omzeilen, anders kan verwoorden, etc… ?! Zeer inspirerend en daarom een absolute aanrader voor een ieder die alleen worstelt met solliciteren !

Gr Bo

Anoniem 3-10-2017 14:57

Onderwerp: Carriereswitch/Loopbaanplanning/ZZP

Omdat ik een carriereswitch wilde maken door voor mezelf te beginnen, kwam ik in 2014 bij Jeroen terecht - ik kende hem intussen al 5 jaar. In eerste instantie om een Bed & Breakfast te beginnen, later om  vakantiewoningen te verhuren. Ik hou het kort, wil je wel meenemen t.a.v. bepaalde processtappen die mij hebben behoed voor fouten! De belangrijkste punten die we onderzocht hebben middels zogenaamde scan’s waren:

 • De onderneming
 • De ondernemer
 • Marktverkenning
 • De gewenste propositie
 • De prive en zakelijke financiën
 • De communicatie/marketing
 • Hoe presenteer/verkoop ik mijzelf
 • De prijsstelling (en wat krijgt mijn klant hiervoor?)


Zoals gezegd allereerst heb ik deze scans doorlopen voor respectievelijk het B&B idee, daarna voor vakantiewoningen-verhuur. Middels de financiele scan kwam ik er al vrij snel achter dat – gezien mijn huidige salaris – ik deze businesscase nooit financieel gezond kon krijgen. Wat nu? Moest ik mijn droom om voor mezelf te beginnen opgeven?

Nee. Uiteindelijk heb ik met behulp van Jeroen een Webshop over kunnen nemen. Ik doe dit nog niet fulltime. Ik hou mijn vaste baan nog aan totdat de omzet van de Webshop voldoende is voor een steady inkomen. Het geeft me een enorme kick en drive. Ik heb duidelijk – zoals Jeroen dat altijd zo mooi noemt – mijn koersdoel gevonden!

Nodeloos te zeggen dat ik iedere ZZP’er aanraad eens met Jeroen contact op te nemen. Niet alleen heeft hij ervoor gezorgd dat mijn netwerk is uitgebreid, door mij mee te nemen naar een van zijn netwerkbijeenkomsten. Hier heeft hij mij aan diverse mensen – waarvan een aantal later nog goed van pas is gekomen - voorgesteld. Maar bovenal heeft hij mij inzicht gegeven in zaken waar ik zelf nog niet aan had gedacht.

Gr Anoniem (ivm huidige werkgever)

P.s. Doel is eind 2018 volledige zelfstandig te kunnen zijn. Ik kan jullie hopelijk dan een update geven.

Gerben Heinen 18-9-2017 22:00

Onderwerp: Ervaring wervingsproces

Via een google zoekactie vond ik een vacature die door Place-IT uitgezet was voor mijn huidige werkgever. Place-IT in de persoon van Jeroen heeft zich gedurende het sollicitatie proces continue voor mij ingezet en ervoor gezorgd dat het proces op gang bleef. De telefonische gesprekken met hem heb ik als zeer positief ervaren, waarbij hij veel kennis van zaken had en ik altijd het gevoel had dat hij mijn belangen behartigde. Zoals je al kan raden is de sollicitatie positief geweest en ben ik daadwerkelijk van baan veranderd.
Aangezien ik tijdens de sollicitatie al had afgesproken met mijn werkgever dat we het rustig aan zouden doen, en geen overhaasde beslissingen zouden nemen, ging het sollicitatie proces wellicht in Jeroen's ogen wat te langzaam, wat hij enkele keren aangaf maar dus niet nodig was. Dit geeft echter alleen maar aan hoe hij zich inzet voor zowel sollicitant als opdrachtgever. 

Rieuwert Blok 5-7-2017 15:57

Onderwerp: Ervaring Internationaal werven + begeleiding

Het is niet zo makkelijk om vanuit het buitenland op zoek te gaan naar een baan in Nederland, maar dat is nou net wat ik graag wil. Op aanraden van een kennis heb ik contact gezocht met Jeroen. Mijn eerste indruk is zeer positief. Ik heb er een heel goed gevoel over: dit is vast een schot in de roos!

Na een eerste gesprek (via skype), amper een week geleden, is hij gelijk aan de slag gegaan. Binnen een paar dagen heeft hij z'n netwerk al aangesproken op zoek naar de juiste baan.  

Jeroen is een aanpakker met kennis van zaken!

Hans van Dijk 16-1-2017 19:33

Onderwerp: Ervaring werving- en selectieproces

Nadat ik mij op de website van Place-IT had geregistreerd en mijn CV gedownload, direct de volgende dag al een reactie van Jeroen ontvangen voor een concrete vacature.

Vanaf dat moment had ik het gevoel persoonlijke aandacht te krijgen van Jeroen. Dus niet zoals bij veel recruitment bureaus het geval is, 'bedankt voor de inschrijving en zodra er een passende positie voorbij komt, leggen we contact met u', maar het gevoel dat jeroen echt op zoek is voor je. Daarnaast was hij ook kritisch op mijn CV en gaf hij me tips om over na te denken in geval van een eventueel komend sollicitatiegesprek, terwijl ik als sales toch al wat jaren meeloop (iets met loodgieter en lekkende kranen thuis...:-) ). Alles positief dan? Nee, helaas heeft het nog niet geresulteerd in een sollicitatie. Toch heb ik tot nu toe positieve ervaring met Jeroen en vind ik het plezierig om met hem te praten/sparren omtrent de arbeidsmarkt.

Raoul de Rooij 13-12-2016 13:38

Ervaring: Werving en Selectie, maar niet door Place-IT geplaatst

Jeroen Brinkhorst van Place-IT heeft mijns inziens goed werk verricht voor het vinden van een baan voor mij, en mij in contact gebracht met een werkgever die erg interessant was, en die ik zelf nooit gevonden zou hebben. Helaas voor hem heb ik uiteindelijk toch voor een andere functie gekozen, maar ben desondanks nog steeds heel erg positief over het werk dat Jeroen geleverd heeft. Zijn combinatie van persoonlijke benadering en professioneel resultaat heeft mij erg aangesproken. Niet geplaatst door Jeroen, wel positief over het proces! Daarom ook deze blog. Had het hem graag gegund. Ik kom zeker nog een keer bij Place-IT, Jeroen terug !

Wim Haanstra 17-11-2016 10:39

Onderwerp: Ervaring over een periode van 7 jaar

Een paar jaar geleden heeft Place-IT mij aan een leuke baan geholpen. Place-IT, in de persoon van Jeroen Brinkhorst, wist persoonlijk wat mijn wensen, eisen en kwaliteiten zijn en vond daar een perfecte vacature bij. Prima gelukt dus. Mijn ervaring bij veel recruitement bureau's was dat er veel met hagel geschoten wordt op een vacature, waardoor ik wel veel aanbiedingen krijg, die niet bij me passen. Dat kost mij veel tijd, energie en frustratie en onnodige sollicitaties. Door de directe aanpak bij Place-IT, goed doorvragen, oprechte interesse in mij als persoon, carrierekansen besrpeken, kennis van de arbeidsmarkt etc. hebben ze me 6 mooie jaren bij een prachtig bedrijf gegeven. Dank daarvoor! Na al die jaren hebben we nog steeds regelmatig contact, ook dat vind ik top! 

Ik kan oprecht een ieder Place-IT aanbevelen.

Simon 23-10-2016 17:16

Onderwerp: Ze bestaan nog, een bureau die oprecht op zoek gaat naar een passende baan voor mij

Na het reageren op een vacature op Place-IT heb ik kennis gemaakt met Jeroen. Hij heeft mij vanaf het eerste moment het gevoel gegeven dat hij oprecht voor mij een passende baan wilde zoeken. Daar heeft hij de tijd voor genomen en mij prima en adequaat in begeleid. Jeroen is iemand die luistert en kritisch met je meedenkt en wat voor jou de beste mogelijkheid kan zijn op de arbeidsmarkt, maar wijst je ook op valkuilen.
Ik heb het gehele traject met hem als zeer positief ervaren en kan Jeroen en Place-IT daarom dan ook van harte aanbevelen.

Carlos Kelkboom 23-6-2016 10:26

Onderwerp: Place-IT (Jeroen) luistert, analyseert en denkt mee (en nee hij praat je zeker niet naar de mond!!)


Place-IT werkt!
Dat is natuurlijk een zware uitspraak, maar waar. Via Place-IT heb ik zonder probleem mijn nieuwe uitdaging gevonden. Er was geen druk en er was genoeg tijd om een open gesprek te hebben over mijn wensen en ambities.
Place-IT is anders dan menig ander recruitment agency waar ik ervaring mee had. Jeroen luistert, analyseert en denkt mee (en nee hij praat je zeker niet naar de mond!!). Hij helpt en hij neemt de tijd voor je, ik heb nergens druk gevoeld om te moeten beslissen en toch zijn we redelijk snel tot een nieuwe uitdaging gekomen. Met deze aanpak heeft hij mij overtuigd van de kracht van Place-IT. Ik kan Place-IT van harte aanbevelen!

Henry Koster 27-5-2016 19:34

Onderwerp: Open en transparante gesprekken leidende tot mijn huidige functie van Teamleider ICT

Ik ben in contact gekomen met Place-IT en Jeroen doordat hij als recruiter invulling zocht voor een vacature, waarbij zowel technische elementen, als organisatorisch een duidelijke klik aanwezig moest zijn. Na een eerste kennismaking met Jeroen (na de CV-selectie door hem) bleek al snel dat hij op zoek is naar een invulling van functies voor langere termijn (en dus een structurele oplossing voor de opdrachtgever). Dit doet hij door open en transparant gesprekken in te gaan en oog te hebben voor wat een werkelijke match kan zijn. Daarbij is hij op zoek naar verbinding tussen de opdrachtgever en de mogelijke kandidaten. Daarbij was direct duidelijk dat hij zich verdiept heeft in de organisatie die op zoek is. Diezelfde verdieping zoekt hij ook in de (persoonlijke, eerste) kennismaking.

Vanaf het eerste moment is duidelijk dat Jeroen meer aandacht aan communicatie schenkt (persoonlijk contact) dan de gemiddelde recruiters waar er - naar mijn ervaring - velen van in een dozijn gaan. Dit maakt de relatie prettig en ongedwongen en geeft je als kandidaat vertrouwen. In de gesprekken is Jeroen nieuwsgiering naar terugkoppeling van beide partijen en besteedt tijd aan tussentijdse evaluaties.
Bij Place-IT heb je echt te maken met een mens, die in gesprek wil zijn met zowel kandidaten als opdrachtgevers. In andere rollen in het verleden heb ik dat vaak anders gezien en besteedt men hier minder aandacht aan. Pluim voor Jeroen! Na de eerste kennismaking met de opdrachtgever, heb ik via Jeroen een goede terugkoppeling gehad en die actieve terugkoppelingen bleven ook in de vervolggesprekken, tot aan het formaliseren van de match in de vorm van een arbeidsovereenkomst. Dit maakt Place-IT en Jeroen een prettige samenwerkingspartner.

Dimitri Willemse 26-5-2016 15:15

Onderwerp:  Uitbesteed als bedrijf Wervingsproces + Ondernemerscoaching (Hoe laat ik mijn organisatie groeien met het juiste personeel (en hoe kom ik hieraan)?!)

Het duurde even voor hij mijn vertrouwen had, maar - na een succesvolle invulling van een opdracht bij ons - spreken wij elkaar nog regelmatig. Ik heb in Jeroen een sparringpartner gevonden: iemand die meedenkt over het "groeimanagement" van mijn organisatie. Ik beveel hem hierbij dan ook van harte aan.

ID Software Consultancy
Dimitri Willemse
Directeur

C. Gellings 31-3-2016 8:29

Onderwerp: Geen 'gezichtsloze' tussenpersoon maar persoonlijke aandacht, veel ICT-arbeidsmarkt kennis en... voor mij het belangrijkste... iemand die meedenkt met mij !

Op zoek naar een nieuwe betrekking en waar kom je dan terecht. In het algemeen bij de 'gezichtsloze' tussenpersonen. Dat zijn voor mij de bedrijven waar je eigenlijk nooit iemand van ziet. Geen visueel contact, en daarmee weinig binding. Met dat idee schreef ik me ook in bij Place-IT ... en volgens het adagio "Assumption is the mother of all F.U.'s" ging ik dus aangenaam verrast de mist in. Place-IT kreeg een gezicht en een karakter in de vorm van Jeroen Brinkhorst.

Na een eerste gesprek was mij al duidelijk dat dit niet alleen voor de werkzoekende, maar ook voor de opdrachtgever een aanmerkelijke verbetering is in het vervullen van een vacature. Bij andere bedrijven ben ik met regelmaat naar gesprekken gestuurd voor vacatures die niet bij mijn werkervaring of interesse pasten. Soms kon ik dat in de kiem smoren doordat het al duidelijk naar voren kwam in de e-mail waarin de functie stond verwoord, soms was niet duidelijk genoeg en leek het op een mogelijke match. Bij Place-IT zal je die kans niet snel lopen. Zowel het persoonlijk contact als de gesprekken zijn op mij zeer positief overgekomen. Dit geeft niet alleen het gevoel dat je als persoon serieus wordt genomen, maar dat ook wordt gekeken naar het belang van de opdrachtgever, zodat een goede combinatie wordt gevonden en niet alleen wordt gekeken naar een 'passend' CV.

Bij mijn sollicitatie, kreeg ik al gauw de indruk dat het niet een eerste ronde betrof, eerder een tweede of derde. Daaruit blijkt dat het voorbereidende werk van Jeroen voor alle partijen veel toegevoegde waarde heeft. Alleen maar lof dan, bijna... er zou wat sneller op mijn mails teruggereageerd mogen worden. Echter voor degenen die serieus op zoek zijn naar werk is Place-IT echt een aanrader!

Henk Lieftink 11-3-2016 9:40

Geruime tijd geleden kwam ik in contact met Place-IT naar aanleiding van een vacature die ze aanboden. Naar aanleiding van deze vacature heb ik contact met Place-IT opgenomen. Op die manier veranderde het bedrijf Place-IT van een bedrijf in een persoon, namelijk Jeroen Brinkhorst.
Het contact was van meet af aan bijzonder prettig en leerzaam. Jeroen kan goed luisteren, inzicht geven en adviseren.

Het volgende contact was naar aanleiding van een mailing van Place-IT over de vraag of je geschikt bent voor ZZP'er. We hebben toen een afspraak gemaakt om elkaar face-to-face te spreken. Dat gesprek was wederom prettig, maar ook verhelderend voor mij. Jeroen houdt je een spiegel voor waarin je jezelf goed kunt leren kennen. Anderzijds geeft hij ook adviezen hoe je met dingen om kunt gaan en kunt werken naar een nieuwe baan die je ambieert.

Al vele jaren loop ik met vragen rond die mijn leven sterk bepaalden. Profesionals in de zorg hebben de vragen nooit beantwoordt, waardoor ik met de vragen bleef zitten en mijn leven niet altijd tot bloei kon komen. Mensen in mijn omgeving hebben mij de laatste tijd aanwijzingen gegeven die misschien iets meer duidelijkheid zouden kunnen verschaffen voor mij. Jeroen was voor mij de laatste belangrijke schakel in de ketting waardoor ik nu weet wat ik heb (nl. Asperger). Dat ik weet wat ik heb geeft mij rust, maar ook inzicht in mezelf. Dit geeft voor mij ook aan hoeveel inzicht Jeroen in mensen heeft en je kan helpen om niet alleen een nieuwe baan te vinden, maar ook jezelf te leren kennen. Hij houdt je een spiegel voor, maar is ook een mensenmens.
Onlangs heb ik bij Place-IT een test gemaakt om te beoordelen of ik het talent bezit om een goed programmeur te worden. Dit bleek gelukkig het geval, want programmeren is mijn grote passie. Uit die test komen niet alleen de bevindingen ten aanzien van je geschiktheid voor een bepaalde baan, maar laten ook zien wie je bent als persoon. M.a.w. welke richting in het bedrijfsleven bij jou als persoon past. Jeroen geeft hierop nog meer toelichting. Hij toetst bijvoorbeeld of ik de uitkomst van de test begrijp, ligt daar waar nodig toe, en legt pijnpunten bij mij bloot. Confronterend, maar zeer verhelderend. Hij laat je verder zien hoe je met dingen om kunt gaan en eventueel dingen aan moet pakken om daar te komen waar je wil komen (punt op de horizon), en geeft opleidingsadviezen ta.v. opleidingen/cursussen etc. waar je daadwerkelijk wat aan hebt.

Ik heb Jeroen leren kennen als een zeer betrokken persoon met heel veel inzicht en die zijn werk met veel passie en beleving doet. Hij staat je graag terzijde om je plek op de ICT-arbeidsmarkt te vinden en dat zegt voor mij heel wat in deze tijd !
Ik beveel hem dan ook van harte aan.

Vincent 13-11-2015 15:47

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging ben ik in contact gekomen met Jeroen. Wij zijn een sollicitatietraject gestart waarbij voor mij duidelijk is geworden dat Jeroen een profesionele vakman is. Tijdens een dergelijk traject is het prettig om met iemand te werken die oog heeft voor het belang op de lange termijn voor alle partijen en daar ook naar handeld.

Bij deze wil ik Jeroen dan ook aanbevelen wanneer je van plan bent een loopbaanstap te maken.

Harry 19-3-2015 17:10

Niet de doorsnee recruiter:

In een zoektocht naar wat ik dacht dat leuke banen waren, belandde is steeds weer op de site van Place-IT. Aangezien ik in een aantal gevallen niet goed de vinger kreeg achter de bedrijven achter die vacatures, besloot ik contact op te nemen met Jeroen Brinkhorst, contactpersoon voor deze vacatures. Tijdens onze eerste ontmoeting legde ik uit dat ik in de afgelopen periode onderzoek gedaan had naar wat ik leuk vond, en dat vertaald had naar een linkedin profiel en nu bezig was met de top 5 vacatures die mij het meest aanspraken, waarvan er 3 via Place-IT werden aangeboden.

Het werd me toen al heel snel duidelijk dat Jeroen niet de eerste de beste recruiter is en vrij direct op de man af op zoek was, naar was mij nu echt motiveert en wat ik echt zoek. Toen bleek dat ik helemaal geen duidelijk beeld voor ogen had wat nu echt bij mij past. Ik heb de opleiding Technische Informatica aan de Hogeschool Drenthe gedaan en omdat ik in de IT heel verschillende dingen had gedaan, had ik op dat moment het gevoel dat ik echt alle kanten op kon en het vinden van een baan dus niet echt een probleem moest zijn. Ik wilde echter niet hals over kop in de volgende baan springen, maar goed nadenken over wat echt bij me past. Niet echt gemakkelijk voor iemand die alles beredeneert en weinig op gevoel doet. Ik zag wel leuke bedrijven, maar dat betekend nog niet persé leuke functies. Omdat ik graag in control ben, en niet zo in trajecten/gesprekken ('socio gedoe') en testen geloof, kwam ik enigzins onthutst terug van mijn eerste ontmoeting. Ik red me over het algemeen prima zelf,  en met behulp van LinkedIn kan het toch niet zo moeilijk zijn?!

Door coaching echt weer in control:

Maar het was me wel duidelijk geworden dat Jeroen gaat voor duurzame plaatsing en dat heeft me wel aan het denken gezet. Enigzins afwachtend, maar onder het motto "laten we het maar es proberen" ben ik toen gesprekken begonnen met Jeroen, over wie ik ben, wat ik wil, e.d. In dit proces vroeg ik me vaak af wat de zin ervan was, omdat ik uiteindelijk naar huis ging met de kennis door mijzelf aangereikt. Jeroen hield me immers continu een spiegel voor. 

Rondom sollicitaties die ook nog steeds deed (always in control), viel me het echter steeds vaker op dat ik me afvroeg, welke vragen Jeroen me zou stellen over de functie of het bedrijf in kwestie, en gebruikte die vragen omzelf scherp te krijgen of meer informatie naar boven te krijgen tijdens een gesprek met een werkgever. In plaats van voortdurend te moeten reageren op vacatures en recruiters, kreeg ik meer de touwtjes over het proces in eigen handen. Ik ontdekte om op een andere manier te kijken naar vacatures. Prioriteiten stellen, het zoeken van de branche die bij mij past, het verder kijken dan de vacature, zijn zaken die ik heb geleerd. Ik besefte dat de gesprekken met Jeroen wel degelijk mij hielpen. Ik was weer (positief) in control. 

Ook zaken uit de test die ik bij aanvang van het traject had gedaan - zogenaamde nulmeting - vielen nu op z'n plek. Ik besef nu wel dat dergelijke testen zonder bespreking/reflectie niet echt tot hun recht komen. (Ik had hiervoor ook een test gedaan elders, maar zonder het bespreken in de juiste context kon ik er weinig mee.) 

Ik wilde graag bewust een bij mij passende baan vinden en ik ben erg blij dat ik daarvoor de tijd heb genomen. Tijdens het traject ben ik regelmatig het ontmoedigingsgenootschap (vnl mezelf) tegen gekomen: "Je moet snel aan het werk!", "Wat jij wil, is niet in deze regio!", die mij ervan probeerden te weerhouden om dit traject af te maken. Ook hierin hielpen de gesprekken.

Ik besef me, dat als ik geen loopbaanbudget had gehad, ik dit niet had uitgeprobeerd en niet zou hebben ervaren welke meerwaarde dit betekend. Ik had van te voren niet verwacht dat dit er uit zou komen. Beeld hierbij voor mij was: "Ik ben een nuchtere HTS'er. Ik kan heel goed zelfstandig nadenken. Ik weet niet of ik geld wil steken in gesprekken. Ik kan dit zelf denk ik ook wel." Ik heb nu ervaren dat loopbaancoaching zoals ik dat heb gedaan, toch duidelijk iets bijdraagt! Centrale punten voor mij waren hierbij: bewustwording; positieve stok achter de deur; goed doorvragen (eventuele ballonnen die ik opliet, doorprikken); enthousiasme; serieus leren kijken wat echt bij mij past (anders dan wat ik makkelijk projecteerde), en betrokkenheid bij mij als mens.  Mocht je dus in een zelfde situatie komen (met of zonder budget), wil ik hem graag bij je aanbevelen.

Marc 26-2-2015 10:34

In het land der blinden is één oog koning. De koning in IT is voor mij Jeroen Brinkhorst. Hij verstaat zijn vak voor de volle 100%!

Na een voor mij privé lastige periode, wilde ik weer snel de draad oppakken. Dat lukte helaas niet goed.

Ik stuitte op een vacature van Place-IT bij een van hun relaties. Ik nam contact op met Place-IT en had al vrij snel daarop een face-to-face-gesprek met Jeroen Brinkhorst.
Nu heb ik persoonlijk een nogal negatieve kijk op recruiters. Ze begrijpen mijn vak vaak niet, schieten met hagel ipv met de juiste vacatures, kennen hun klanten niet, zijn zeer pusherig (lees: op geld belust) etc. etc.
Wat een verademing toen ik met Place-IT, Jeroen Brinkhorst in contact kwam.

Geen pusherigheid, maar oprechte echte interesse in mij als persoon. We hebben mijn gehele carrière doorgenomen, waarbij Jeroen mij het hemd van het lijf vroeg en ik het gevoel had me niet te kunnen verstoppen omdat hij mij toch wel door had. Daarnaast legde hij allerlei verbanden die mij aan het twijfelen brachten over mijn carrière. Ik had geen antwoord op de centrale vragen:
- Wie ben ik?
- Wat kan ik?
- Wat wil ik?
- Waar wil ik naar toe met mijn carrière

Dus moest ik uiteindelijk erkennen dat ik niet goed nagedacht had over mijn verdere carrièreverloop (wat ik moeilijk vond om toe te geven aan zowel mijzelf als aan Jeroen!).

Jeroen stelde voor een test in combinatie met een arbeidsmarktonderzoek te doen, om te kijken wat mijn kracht en wat mijn aandachtspunten zijn en hoe we vanuit daar mijn carrière verder konden opbouwen.
Ik heb overigens niets met testen, maar Jeroen liet mij het een en ander zien qua uitkomsten en wat ik ermee kon. Ook dat ik in functionerings- en beoordelingsgesprekken hiermee ook zelf beter mijn eigen carrière kon stroomlijnen zoals ik dat wilde. Dit voelde erg goed.

We hebben gekeken naar de kansen en bedreigingen specifiek voor mij t.o.v. de arbeidsmarkt. Echt een eyeopener!
We hebben daarna in kaart gebracht welke branches ik leuk vond en voor welke vacatures ik specifiek warm liep. Bleek toch dat het allemaal een stuk genuanceerder lag dan dat ik dacht. Daarna hebben we gekeken hoe ik vanuit mijn huidige situatie naar de door mij gewenste situatie zou kunnen komen. M.a.w. welke stappen ik moest nemen m.b.t. bijvoorbeeld opleiding en cursussen om mijn doel te bereiken. Ik heb uiteindelijk – na 2 jaar hard ploeteren – de baan gekregen die ik ambieerde.

Kort samengevat: Jeroen heeft kennis van de personeels-wereld, de IT-wereld en heeft goed commercieel inzicht. Hij ziet kansen waar anderen die niet zien en redeneert niet vanuit zijn eigen portemonnee maar vanuit mij als kandidaat om mijn kwaliteiten het beste tot hun recht te laten komen in een baan/organisatie. Hij beschikt over een – voor zover ik dat kan overzien – zeer breed netwerk aan contacten, en dat is zeer prettig als je ook eens vrijblijvend met iemand wilt praten. Jeroen organiseert dat.

M.a.w. Ik beveel een ieder Place-IT aan. Mensen die van baan willen wisselen en die een goede eerlijke feedback willen om daarop de juiste keuze te maken voor hun verdere carrière. Mensen die vastlopen in hun carrière als mensen die een stok achter de deur nodig hebben – Jeroen noemt dit zijn APK (Algemene personeelskeuring) -  bijvoorkeur 1x per jaar af te nemen om te kijken waar je staat.) Place-IT heeft haar slogan voor mij helemaal waargemaakt: IT specialisten voor IT specialisten !

Dus ... zoek je een oprecht en eerlijk advies en kan je tegen het krijgen van een beetje tegengas, dan adviseer ik je Place-IT van harte aan als adviseur voor loopbaanadvies, baanverandering, outplacement, carrière-advies en natuurlijk voor werving en selectie.

Marc Kropholler, Java architect

Lees hier meer over Marc's traject

<!--[endif]-->

Anouk Zwiep 13-2-2015 10:03
Jeroen is een van de vele bemiddelaars die ik zo nu en dan spreek, maar één van de weinigen waarmee de gesprekken altijd in de breedte gaan en een veel grotere context hebben dan 'valt er hier iets te plaatsen'.
Dit waardeer ik bijzonder omdat deze gesprekken vaak inspirerend zijn in algemene zin, maar vooral omdat ik daarmee het vertrouwen heb dat eventuele introducties volledig op fit gebaseerd zullen zijn, en niet op het realiseren van snelle omzet.
Hij doet zijn werk met veel passie, hartstocht en beleving. Altijd een plezier om met Jeroen bij te praten!

Anouk Zwiep, Business Development Directeur
Stefan 5-3-2014 12:39

Binnen enkele gesprekken heb ik Jeroen leren kennen als een zeer bekwaam recruiter met veel kennis van de ICT-wereld. Na het eerste gesprek wist ik met zijn hulp al direct wat mijn positie was op de arbeidsmarkt en welke acties ondernomen moesten worden om mijn doelen te halen. Ook heeft hij hulp geboden met het op een professionele manier (her)schrijven van mijn cv. Ik kan Jeroen van harte aanbevelen aan alle werkzoekende IT'ers!

Joost Derks 8-1-2014 17:06

Ik doe nu ongeveer 1,5 jaar met veel plezier zaken met Place-it. Jeroen is een geweldige recruiter die zijn klanten alleen het beste wil leveren en daar ook veel tijd en aandacht aan besteed.

Als oud IT recruiter kan ik alleen maar respect hebben voor de inzet van Place-it en met name Jeroen om tot een goed resultaat te komen.

Richard Driessen 23-12-2013 7:44

Ik heb jarenlang prettig zaken gedaan met Place-IT en Jeroen Brinkhorst in het bijzonder voor het aantrekken van nieuwe mensen.

Kandidaten werden op tijd aangeleverd en waren van een goede kwaliteit, passend bij onze organisatie.

Jan-Pier Dijkstra 5-12-2013 10:41
Ik ben met Place-IT in contact gekomen toen ik op zoek was naar een nieuwe werkgever. Na een zeer prettig gesprek met Jeroen, waarbij hij heel duidelijk probeerde ook op mijn wensen in te gaan, kon ik al snel op intake bij een klant waar ik met heel veel wederzijds plezier heb gewerkt. Helaas bleek er binnen die organisatie toch niet zo veel behoefte te bestaan aan iemand met mijn kennis, dus heb ik na een jaar afscheid genomen. Toch kan ik zeggen dat de samenwerking met Jeroen altijd zeer prettig was en dat hij heel veel aandacht besteed aan zowel de wensen van de klant als de wensen van 'zijn' mensen.
Martin Boogaard 27-11-2013 12:10

Ik heb Place-IT mogen leren kennen als een partner die doet wat ze zeggen en die niet over één nacht ijs gaan. Er wordt echt uitgezocht wat de klant / kandidaat wil en niet direct op het eerste signaal al gestuurd. Eerst uitzoeken wat is de werkelijke vraag, en waarom is die vraag er / wat moet er echt worden opgelost. Dit kost in het begin wel even tijd, maar door deze serieuze aanpak bespaart het uiteindelijk veel tijd (en dus ook geld) voor de organisatie. Het kan dus best zijn dat de uiteindelijke oplossing een andere is dan die eerst was gedacht, maar het eindresulaat is vele malen beter en toekomst bestendig. Van harte aanbevolen!! 

Johan de Leeuw 25-11-2013 12:48

Jeroen is iemand die ik al jaren ken en is over het algemeen zakelijk en no-nonsense maar toch prettig om mee te werken. Hij gelooft in een persoonlijke aanpak en is geen "snelle jongen" onder de recruiters, gelooft in een goede relatie met zowel zijn klanten als kandidaten. Hij begrijpt dat werkgevers vaak op zoek zijn naar de perfecte werknemers maar dat die 100% perfecte match gewoon niet bestaat.

Ook kijkt hij of je past in een bepaalde bedrijfscultuur, dus ziet de mens achter de werkzoekende en weet dat veel IT'ers hun nukken en gebreken hebben.

Nu zit ik zelf in de situatie dat ik graag naar een andere functie wil, en ik hoop dat ik binnenkort iets leuks en passends kan vinden wat aansluit aan mijn wensen en kwaliteiten. Mocht dit gebeuren ga ik dit zeker hier melden.

Iedereen die een nieuwe job zoekt zou ik Place-IT van harte aanbevelen! Je bent bij hem zeker geen nummer in een kaartenbak.

Xander Visser 24-11-2013 20:24

Inmiddels ben ik twee keer met Place-IT in aanraking gekomen, als eerste enkele jaren geleden toen ik zelf op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Na een vlot en goed intakegesprek waarin Jeroen ook duidelijk de doorvroeg naar mijn specifieke wensen en -m.i. nog belangrijker- wat ik niet wilde, is hij in alle rust voor mij aan het zoeken gegaan. Aangezien ik vrij snel via een andere weg aan een mooie baan was gekomen, heeft het contact daarna een tijd stilgelegen.

Toen ik echter begin dit jaar een nieuwe collega zocht en er via eerdere uitingen nog geen passende kandidaat was, heb ik wederom contact gezocht met Jeroen. Ditmaal hielp hij mij met het nog beter in beeld krijgen waar de geschikte kandidaat aan zou moeten voldoen en nog belangrijker, hoe dit aansprekend op papier te krijgen.

Ook hier kwam de uiteindelijke nieuwe collega ineens via een ander kanaal, maar desondanks kan ik eenieder die een baan of nieuwe collega in de ICT zoekt van harte aanbevelen om persoonlijk met Jeroen in gesprek te gaan!

Han Klaasen 23-11-2013 19:38

Jeroen ken ik al vele jaren. Vaak in rollen, dat hij cv's bij mij aanlevert in ICT programma's die ik vertegenwoordig.

Altijd transparant: dat wel.... en dit niet.... duidelijkheid dus en geen verrassingen achteraf.

Vaak een goede match en als hij niet kan leveren, dan meldt hij dit vooraf.

Omgekeerd ben ik als zelfstandige altijd geinteresseed in nieuwe mogelijkheden en kansen. Hij informeert mij daarover duidelijk en zonder de klantnaam te noemen. Hij gaat hier meer dan goed mee om.

Kortom: altijd weer prettig om hem te treffen.

Coen Bosselaar 11-11-2013 15:43

Wat doe je als software-ontwikkelaar van 51 die op zoek moet naar nieuw werk?

 

Hoge eisen

Werkgevers in de ICT kunnen momenteel hoge eisen stellen aan sollicitanten. Zes jaar geleden kwam je er als werkzoekende nog wel mee weg als je niet direct alles kon wat nodig is voor de functie. Wat je nog niet kon, dat zou je makkelijk kunnen leren, zo was de redenering. En zo heb ik ook altijd gewerkt: ik leerde op de werkvloer wel wat nodig was in mijn functie, en dat ging goed. Van onderwerpen die in mijn werk niet relevant waren wist ik echter niets. Tegenwoordig wordt een schat aan aantoonbare kennis en ervaring geëist, en in de afgelopen maanden heb ik ondervonden dat er veel werkzoekenden zijn die dichter bij dit ideaalbeeld komen dan ik.

 

Hoe ik zonder werk kwam

Een jaar geleden werd mijn functie overbodig. Ik had gewerkt bij een organisatie met een eigen software-afdeling, bestaande uit vier mensen. We werkten met programma's die grotendeels nog uit de vorige eeuw stamden. Met veel moeite hielden we de programma's in de lucht en voegden we er nieuwe functionaliteiten aan toe. Aan het toepassen van nieuwe technieken kwamen we nauwelijks toe, en omdat we geen ict-organisatie waren werden we niet echt gestimuleerd om ons te laten bijscholen. Inmiddels nam de druk toe om over te stappen op ingekochte software. Het argument om eigen software te gebruiken werd minder zwaarwegend, omdat standaard-software steeds gemakkelijker aan te passen was aan de specifieke eisen van onze organisatie. Bovendien ging onze organisatie steeds meer samenwerken met andere organisaties, die al met ingekochte software werkten. Twee jaar geleden viel het besluit om onze eigen programma's de deur uit te doen, en vrij snel daarna werd het duidelijk dat daarmee onze arbeidsplaats op termijn zou vervallen.

 

Verlammende twijfel

Vanaf dat moment was de vraag: hoe nu verder? Moest ik me richten op een andere functie, of moest ik mijn kennis als software-ontwikkelaar vergroten? Ik had grote twijfels of er nog wel voldoende werkgelegenheid was voor software-ontwikkelaars. Nu geloof ik dat die werkgelegenheid er nog wel degelijk is, maar gezien mijn twijfel destijds ondernam ik niets om mijn kennis bij te spijkeren. Achteraf gezien een grote fout.

 

Wedden op het verkeerde paard

Toen ik werkelijk op straat kwam te staan, was mijn eerste stap om, met begeleiding van een outplacementbureau, na te gaan wat voor werk nu het best bij mij past. Ik stond open voor een switch naar een heel ander soort werk, maar uiteindelijk was mijn conclusie dat ik toch verder wilde als software-ontwikkelaar. Ik begreep dat dit niet eenvoudig zou zijn voor iemand met mijn leeftijd en kennisniveau. Ik heb nog even geprobeerd om verder te gaan als software-tester, want er waren verschillende mensen die mij daar grotere kansen toedichtten, en het leek me ook best aardig werk. Toen ik eenmaal een certificaat op dat vlak had verworven en ik daadwerkelijk begon te solliciteren, merkte ik dat de werkgelegenheid voor testers erg tegenviel. De vraag naar software-ontwikkelaars is veel groter. Dus toch maar solliciteren op de functie van software-ontwikkelaar. Keer op keer bleek echter dat mijn kennis en ervaring onvoldoende waren om werkgevers ervan te overtuigen dat ik de beste kandidaat was.

 

Een aarzelende nieuwe stap

Er moest dus iets gebeuren, en het liefst zo snel mogelijk. Ik besloot te gaan voor een Microsoft-certificaat. Ik probeerde het eerst met zelfstudie, maar kwam erachter dat dat veel te veel tijd kost. Dan maar een cursus volgen? Ik aarzelde, die cursussen kosten duizenden euro's, zou dit geen weggegooid geld zijn? Misschien zou ik ook na het volgen van een cursus kansloos zijn in de concurrentie met jongere mensen die net een toegespitste HBO-opleiding achter de rug hebben.

 

De knoop doorhakken samen met Place-IT

Ik stapte naar Place-IT om raad te vragen, omdat ik zelf de arbeidsmarkt onvoldoende kende. Mijn raadgever gaf aan dat er wel degelijk kansen voor mij zijn, maar dat ik dan wel moet werken aan mijn kennisniveau en daarin moet durven investeren.

Al kon hij geen garantie geven dat dit tot werk zou leiden, hij gaf wel aan dat een duidelijke keuze goed zou zijn voor mijn zelfvertrouwen en voor het beeld dat de buitenwereld van mij heeft.

 

Een stoomcursus

Ik ging op zoek naar een instituut dat mij kon helpen. Het bleek inderdaad dat een training behoorlijk in de papieren kan gaan lopen, voor een certificaat met enige waarde ben je op zijn minst € 5.000 kwijt. Ik koos voor de cursus Microsoft Web Developer bij Firebrand, een internationale club die super-intensieve trainingen aanbiedt. In mijn geval een training van 9 dagen, elke dag 12 uur studeren. In die 9 dagen ook drie examens. Het speelt zich af in een accommodatie waar je ook overnacht en eet. Ze geven een certificaatgarantie, wat inhoudt dat je de cursus nog een keer mag doen als je zakt, je betaalt dan alleen hotel- en examenkosten.

 

Ik nam hiermee wel een gok. In zo'n korte tijd zoveel informatie tot je nemen leek mij niet gemakkelijk voor iemand met zoveel lacunes in zijn kennis. Het bleek mij de eerste dag van de cursus al hoe ervaren de 10 andere cursisten waren, op één na dan, wiens ervaring vergelijkbaar was met de mijne. Voor de overige cursisten waren de dagen zwaar maar was het doenlijk. Hele hoofdstukken werden overgeslagen of in tien minuten afgehandeld. De trainer wist precies over welke hoofdstukken de meeste vragen in de examens zouden komen. Ook wist hij dat er veel stof bekend verondersteld werd die niet eens in de boeken stond.

 

Ik heb het maximale uit de training gehaald. Ik heb zo goed als mogelijk alle stof in me opgenomen, en heb me geconcentreerd op de hoofdstukken die in de examens het meest aan de orde komen. Het eerste examen heb ik gehaald, de andere twee niet. In drie dagen kun je nu eenmaal niet leren wat een normaal mens grotendeels door jarenlange ervaring leert. Tijdens de cursus heb ik me dikwijls afgevraagd of ik wel in de ICT verder wil: was mijn achterstand niet veel te groot? Een week na thuiskomst keek ik hier anders tegenaan. Ik mag heel trots zijn dat ik in ieder geval één examen heb gehaald, en met de ervaring die ik nu heb opgedaan zou ik met zelfstudie die andere examens ook moeten kunnen halen. Niet in drie dagen per examen, en ook niet in drie weken, maar het moet toch haalbaar zijn de twee examens binnen drie maanden te halen. Als dat me lukt kan ik met veel meer overtuigingskracht beweren dat ik iemand ben met veel doorzettingsvermogen, en heb ik een bewijs dat ik me snel dingen eigen kan maken.

 

Conclusie

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren is mijn voornaamste conclusie dat het enorm moeilijk is om erachter te komen wat de beste strategie is. Je hebt te maken met vele factoren die moeilijk in te schatten zijn: naar wat voor mensen is er vraag, hoe gaat zich dat ontwikkelen, hoe groot is de concurrentie van andere werkzoekenden, en hoe gaat die zich ontwikkelen, wat is de beste manier om je kennis te vergroten, en welke kennis dan? Ik ben op zoek geweest naar mensen die er meer zicht op hebben dan ik, maar ook zij hebben geen duidelijke antwoorden op mijn vragen.

 

Wat me wel duidelijk is geworden, mede dankzij Place-IT, is dat het in ieder geval beter is om een duidelijke keus te maken. Als je blijft hangen in twijfel of de weg die je ingeslagen bent wel de juiste is, kom je niet vooruit, verlies je je zelfvertrouwen en heb je ook geen goed verhaal naar potentiële werkgevers toe. Nu ik de knoop heb doorgehakt voel ik mij beter en groeit mijn vertrouwen dat het een keer goed komt. Ik werk harder dan voorheen, maar houd toch meer energie over, want ik weet waar ik naar toe wil.

 

Als het me vroeg of laat lukt om werk te vinden, en daar ga ik vanuit, zal ik niet de fout maken die ik in het verleden heb gemaakt: ik zal om me heen blijven kijken en mijn vakkennis bijhouden. want in de ICT gaat alles snel, voor je het weet loop je weer achter, en ook je huidige functie kan sneller veranderen of verdwijnen dan je verwacht. En wie weet, ga ik ook dan af en toe naar Place-IT. Ten eerste om me scherp te houden, want als je eenmaal werk hebt is de verleiding groot om je volledig onder te dompelen in de alledaagse hectiek en je ontwikkeling te verwaarlozen. Ten tweede voor advies in welke richting ik me kan ontwikkelen, want de ICT is een onoverzichtelijk bos, dat snel groeit, maar waar ook hele stukken gekapt worden, en waar een normaal mens snel de weg kwijt raakt.

Jan Jurrius 5-11-2013 15:09

Graag wil ik van de mogelijkheid gebruik maken mijn ervaringen met Place-IT in het kort met anderen te delen. Vanuit mijn rol als IT-manager heb ik al een lange relatie met Jeroen Brinkhorst. Via zijn bemiddeling heb ik in het verleden diverse malen vacatures naar volle tevredenheid ingevuld. En zou, als het nu nodig zou zijn, zeker weer een beroep op hem doen.

Dat komt omdat zijn aanpak eigenlijk alles omvat. Natuurlijk moet elke kandidaat voldoen aan het benodigde kennis en ervarings niveau om succesvol een vacature te kunnen vervullen. Maar er is meer. Ook moet de kandidaat passen bij de andere personeelsleden van de afdeling, de leidinggevende en niet onbelangrijk de cultuur van het bedrijf. Dit zijn onderwerpen die door Place-IT standaard in de vacature bespreking aan de orde komen. Pas als het complete plaatje volledig en duidelijk is wordt er begonnen aan het vinden van de juiste kandidaat.

Het voordeel hiervan is dat er geen kandidaten worden voorgesteld die niet aan het beschreven plaatje voldoen en dat je je als opdrachtgever alleen maar hoeft te richten op mensen die in principe allemaal de functie zouden kunnen uitvoeren. En dat scheelt veel tijd in het vinden van de juiste kandidaat !

Jeroen Eitjes 1-11-2013 8:53

Ik heb met Jeroen te maken gehad via een traject om een nieuwe werkgever te vinden. Persoonlijk ben ik tevreden, zowel met het uiteindelijke resultaat (een baan) als met de begeleiding. Tijdens mijn werk heb ik nog gesproken met Jeroen en ik ben blij met de opbouwende kritiek.

Groet, Jeroen Eitjes.

Bart Spaltman 30-10-2013 17:55

Jeroen is een oude bekende van me.  Ik heb wel eens zaken met hem gedaan in de rol van ICT manager van een bedrijf. Nu ben ik als zelfstandig manager werkzoekend en heb onlangs met hem gesproken. Ik ken Jeroen als een zeer betrokken mens en maatschappij. Betrokken bij mensen in het algemeen en dat is byzonder naar mijn mening. Het gaat hem niet alleen om het technische kunstje van CV matchen en werk vinden maar stopt er tijd in om te kijken hoe hij toegevoegde waarde kan leveren aan mensen waar hij mee werkt. En haalt er voldoening uit wanneer het lukt om een uitdaging te realiseren. Hij is creatief in zijn aanpak en dat levert niet altijd direct iets op maar typeert wel zijn betrokkenheid. Kortom een zakenpartner die kreatief en betrokken is en met veel kennis van zaken in de markt staat.

Arthur Scholten 30-10-2013 12:21

Bij veel werving en selectiebureau's maar ook HRM medewerkers heb ik ervaren dat tijdens een gesprek vragen worden gesteld om iemand te kunnen stereotyperen. Enerzijds gebeurt dit zodat de interviewer zelf denkt te begrijpen wat de kandidaat wil. Anderzijds omdat de werving- en selectiesoftware vraagt om functienamen, opleidingen en certificaten. Het gevolg is dat er een stempel op een kandidaat wordt geplakt:"Dus jij bent een programmeur". Dit is natuurlijk een veel te beperkt beeld van de werkelijkheid. Op deze manier kan er nooit een goede match ontstaan.

Place-IT werkt echt anders. Er worden elementaire vragen gesteld die ook zelf inzicht geven. Wat zijn terugkerende elementen in je carriere. Wat vind je wel en wat vind je niet leuk. Hoe ziet jouw ideale baan eruit als je alle stereotype functies los laat. Welk type bedrijf past bij jouw. In welke bedrijfscultuur floreer je. Hoe wil je aanstuurd worden. De antwoorden op deze elementaire vragen kunnen niet opgeslagen worden in een database en met datamining en kubussen gerapporteerd worden. Het is mensen werk. Er is één mens die daar bijzonder goed in is. Dat is Jeroen Brinkhorst.

Jeroen heeft mij meermaals verrast met vacatures die echt bijzonder goed passend waren. Ook na lange tijd heeft Jeroen nog een goed beeld van wat je wilt in het leven. Voor werkgevers biedt dit absoluut meerwaarde. Goed geplaatste medewerkers zijn enthousiast, floreren en blijven. Place-IT kan die chemie verzorgen.

Frank de Vroome 15-8-2013 11:30

Ik wil bij deze mijn tevredenheid en waardering uitspreken over de dienstverlening van Place-IT en met name de inzet van Jeroen Brinkhorst.

Nadat wij twee jaar geleden al eens contact hadden gehad belde hij mij een paar maanden geleden op met een vacature.
Hij wist zich nog precies mijn voorkeuren te herinneren qua locatie, branche, type organisatie, etc. en had, zonder overdrijven, de perfecte job voor me gevonden.
Ook tijdens het sollicitatietraject en de (pittige) onderhandelingen die volgden waren zijn input en creativiteit van zeer grote waarde. De beste support die ik tot op heden gehad heb!

Bij deze mijn dank voor het vinden van deze top job.
Van harte aanbevolen!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Recente artikelen
op24-11-2017 11:10
2885 bekeken | 0 reacties
op25-10-2017 10:40
2292 bekeken | 3 reacties
op18-7-2017 11:25
2091 bekeken | 0 reacties
op6-7-2017 9:41
2570 bekeken | 3 reacties
op23-8-2016 10:27
4197 bekeken | 0 reacties
op8-6-2016 13:10
4845 bekeken | 2 reacties
op30-3-2016 10:32
4576 bekeken | 0 reacties
op1-1-2016 11:23
5270 bekeken | 4 reacties
op18-4-2015 12:30
4861 bekeken | 0 reacties
Meer artikelen Meer vacatures