3 Eenvoudige manieren om je handschrift te verbeteren

Geplaatst op 04-10-2022

Categorie: Hobby en vrije tijd

Als kind is je handschrift verre van perfect. Maar als volwassene zou het bijna perfect moeten zijn! Er zijn enkele eenvoudige technieken waarmee je op elke leeftijd je handschrift kunt verbeteren. In dit artikel laten we je zien hoe je deze technieken onder de knie krijgt door ze te gebruiken met drie verschillende soorten pennen: balpennen (zoals je die in de meeste kantoorboekhandels vindt), viltstiften (zoals Sharpies) en vulpennen (die meer onderhoud vergen).

Ontspan je greep.

Hier is een tip om je handschrift te verbeteren: ontspan je greep.

Voor een goede grip op de pen gebruik je alleen je duim en wijsvinger om de pen vast te houden, en houd je de rest van je hand ontspannen. Pak niet te stevig vast (en niet te licht).

In plaats van de pen helemaal tot het einde vast te pakken, stop je net voor dat punt, zodat je geen extra druk op jezelf uitoefent. Ook volgens de website SierlettersMaken.nl is het cruciaal om uit de losse pols te schrijven, omdat je anders gewoon altijd geforceerd zal schrijven.

Gebruik langzame maar regelmatige bewegingen.

Bij typen draait alles om een snelle, vaste hand. Maar bij het handschrift gaat het om langzame maar rustige bewegingen. Zorg ervoor dat je pols niet beweegt en dat je zo recht mogelijk schrijft. Gebruik geen scherp potlood - een bot potlood zorgt voor vloeiendere streken en voorkomt gekartelde randen tijdens het schrijven.

Oefenen, oefenen, oefenen!

Oefenen, oefenen, oefenen!

Om je handschrift te verbeteren is het belangrijk om zoveel mogelijk te oefenen. Dit kun je op verschillende manieren doen:

Als je gefrustreerd raakt over je handschrift, probeer dan deze tips. Je kunt niet verwachten dat alles van de ene op de andere dag verandert, maar met een beetje oefening en een paar aanpassingen hier en daar, kun je binnen de kortste keren schrijven als de beste.